Veelgestelde vraag

Hoeveel woningen komen er?

Het nieuwbouwproject Sterrendael bestaat in totaal uit 19 woningen en een zelfbouwkavel. De woningen zijn verdeeld over 3 types: 9 vrijstaand, 4 half-vrijstaand en 6 levensloopbestendig.

Hoe kan ik in aanmerking komen voor een koopwoning?

Schrijf je in als belangstellende via deze website en dan houden wij je op de hoogte van de voortgang en de verkoopprocedure. Op het moment dat de woningen in verkoop gaan, ontvang je hierover automatisch een mail. Vanaf dat moment is het mogelijk om je in te schrijven voor één of meerdere bouwnummers. We streven naar een start verkoop in april 2021. Na de inschrijfperiode vindt de toewijzing plaats waarbij we ernaar streven om zoveel mogelijk kavels toe te bedelen. Voorafgaand vindt een presale plaats waarbij je een voorlopige voorkeur van een bepaald woningtype kenbaar kunt maken.

Hoe groot zijn de woningen?

Het woningaanbod varieert van vrijstaande en half-vrijstaande woningen van circa 140 m² tot levensloopbestendige semi-bungalows van circa 110 m².

Hebben de woningen een parkeerplaats?

Alle woningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein.

Hebben alle woningen een buitenruimte en garage of berging?

De woningen komen op ruime kavels. Elke woning is dus voorzien van een royale tuin. Bij alle woningen wordt een garage of berging gerealiseerd.

Hoe duurzaam worden de woningen?

De woningen voldoen aan de meest moderne eisen. Ze worden zeer goed geïsoleerd, volledig gasloos uitgevoerd en voorzien van zonnepanelen, WTW en lucht-water warmtepomp. Hiermee is de EPC van de woningen kleiner dan 0,4.

Hoe worden de woningen voorzien van verwarming en warm water?

Verwarming en warm water worden geleverd doormiddel van een lucht-water- warmtepomp. Iedere woning wordt in de basis voorzien van vloerverwarming op alle verdiepingen.

Wanneer zal de start bouw plaatsvinden?

Nadat de opschortende voorwaarden zijn vervuld (vergunning verleend en 70% verkocht), mag er gestart worden met bouwen. Als alles volgens planning loopt, verwachten we in het vierde kwartaal van 2021 te starten met de bouw van Sterrendael.

Wat is de verwachting qua oplevering van de woningen?

Vanaf de start bouw bedraagt de bouwtijd van de woningen een klein jaar. De keuze woonklaar of casco maakt geen verschil in oplevering, dit wordt in de totale afbouwplanning meegenomen.

Wat is de verwachting qua oplevering van de woningen?

Vanaf de start bouw bedraagt de bouwtijd van de woningen een klein jaar. De keuze woonklaar of casco maakt geen verschil in oplevering, dit wordt in de totale afbouwplanning meegenomen.

Wanneer ga ik starten met betalen?

Zodra de opschortende voorwaarden vervuld zijn, krijg je een uitnodiging van de notaris om de grond te laten passeren. Vanaf dat moment ben je ook de grondkosten en eventueel de eerste bouwtermijn verschuldigd. Vaak vindt het passeren van de grond net voor de start bouw plaats.

Wat zijn opschortende voorwaarden?

Dit zijn voorwaarden die de aannemer opneemt in de koop-/ aannemingsovereenkomst, waaraan moet zijn voldaan voordat er gestart kan worden met bouwen. Denk hierbij aan een percentage aantal verkochte woningen, onherroepelijke vergunningen en de grond – deze dient in het bezit van de ontwikkelaar te zijn.

Wordt de woning onder een garantiecertificaat gebouwd?

Het project wordt gerealiseerd met een SWK waarborgcertificaat. Dit waarborgcertificaat beschermt de koper tegen risico’s die verbonden zijn aan de aanschaf van een nieuwbouwwoning. Zo heb je zekerheden ten aanzien van de kwaliteit en garanties van je woning, maar ben je ook beter beschermd bij een faillissement van één van de partijen. Voor meer informatie verwijzen we je naar www.swk.nl.

Informatie over Homestudios

Tijdens je gehele woonreis word je bijgestaan door Homestudios. In het Homestudios experience center vind je een Kennisstudio vol informatie (om je te helpen bij het maken van bewuste keuzes), elf (!) volledig afgewerkte en ingerichte voorbeeldwoningen ter inspiratie, een kookstudio met keukenapparatuur om uit te proberen en nog veel meer. Je persoonlijke woonadviseur helpt je bij het vertalen van jouw woonwensen binnen de beschikbare mogelijkheden. Kortom: Homestudios helpt je om van je nieuwe huis een thuis te maken! Na het tekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst neemt de woonadviseur contact met je op om je uit te nodigen voor een eerste kennismaking.

Wanneer is het mogelijk om het meer- en minderwerk te kiezen?

Wanneer de verkoop van de woningen start, ontdek je op Mijn Homestudios voor Sterrendael alle mogelijkheden om van je nieuwe huis ook echt een thuis te maken. Je maakt woonontwerpen voor jouw favoriete bouwnummer(s) en je ontdekt zo alle opties per bouwnummer om deze aan te kunnen passen naar jouw wensen. Zo krijg je inzicht in alle mogelijkheden en bijbehorende kosten, en bereid je jezelf optimaal voor op je bezoek aan het Homestudios experience center. Na het tekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst neemt de woonadviseur van Homestudios contact met je op om je uit te nodigen voor een eerste kennismaking. In de gesprekken die je met je woonadviseur voert, helpt hij of zij je bij het vertalen van jouw woonwensen in slimme keuzes uit alle beschikbare mogelijkheden.

Worden de woningen verkocht met een keuken?

De woningen worden aangeboden zonder keuken. Wel vind je op Mijn Homestudios voor Sterrendael een impressie van een keuken die speciaal is ontworpen voor de woningen inclusief de kosten voor die keuken. Maar er is nog veel meer mogelijk. In het Homestudios experience center heb je straks alle tijd om materialen, kleuren en apparatuur te bekijken, aan te raken en zelfs te gebruiken. Met die kennis op zak kun je vervolgens jouw keuken (woonklaar bij oplevering!) naar smaak samenstellen.

Is er een badkamer en sanitair in de koopsom inbegrepen?

In de basis is je woning al voorzien van standaard sanitair en tegelwerk, maar je kunt de Homestudios upgrademogelijkheden voor sanitair en tegelwerk gebruiken om het sanitair en tegelwerk beter aan te laten sluiten op jouw woonsituatie, wensen en woonstijl. Wanneer de verkoop van de woningen start, ontdek je op Mijn Homestudios voor Sterrendael alle upgrademogelijkheden voor sanitair en tegelwerk. Zodat het sanitair en tegelwerk in je nieuwe thuis straks ook echt aanvoelt als een warm bad.

Is er een plek voor speeltoestellen voor kinderen?

Speeltoestellen zijn niet opgenomen in het plan omdat er op de Slek al een speeltuintje is.

Komt er een geluidswal richting de Rijksweg?

Er komt geen geluidswal; woningen hebben een dermate afstand tot de Rijksweg. De achterzijde van de percelen worden voorzien van een hekwerk met groenvoorziening zodat er een eenduidige afscheiding richting de rijksweg komt.

“Sterrendael, ruimtelijk wonen”

Contactgegevens Sterrendael

Marc Merry Makelaardij
Makelaar

Marc Merry Makelaardij